mandag den 12. januar 2009

Bøger


Det var måske det dragende mindre format, lidt ligesom 10"-formatet, eller også var det den manga-agtige forside med en dreng med langt hår, som i dag forførte min underbevidsthed på Hovedbiblioteket i Krystalgade. 

Omkring mine gul/sorte negle lå i hvert fald og pludseligt Jimmy Høyers roman 'Intethedens Bristende Illusioner'. 

Din nye fodboldblog, If You're Going To Aarhus Fremad, vil straks finde sablen i skabet og gå i krig med bogen. Formålet med dette er selvfølge at opnå en "mindeværdig læseopevelse samt rigeligt stof til eftertanke", som bogens 19 cm. høje og 12,4 cm. brede bagside lover - samt en senere anmeldelse her på siden. 



Jimmy Høyer er desuden ikke den eneste med massive rødder i det århusianske fodboldmiljø, som har gjort sig bemærket med en bogudgivelse i 2008.

Ole Brandenborg Jensen har i en årrække haft sin gang i de gamle barakker på Riisvangen, ligesom han også har været forbi Fredensvang og sidst Skovbakkens kvinder og hullede baner. 

Og selv om hans bog 'AGF og alle de andre' hverken når 'Sorte Svin' om David Nielsen eller Stig Tøftings 'No Regrets' til sokkerholderne hvad angår spalteplads i dagspressen, så er der stadig tale om en mindeværdig bog. 

Specielt bogens første halvdel, som på humoristisk vis beskriver hvordan professionel fodbold blev forsøgt realiseret af AGF, AIA, Skovbakken og Aarhus Fremad. Alt sammen som bekendt med vidt forskellige udfald.

Desværre har Brandenborg, der udover at være indehavere af DBUs P-licens også er historiker, haft svært ved at begrænse sig på de 172 sider. Tørt er det således når forfatteren kommer med sine taktiske analyser af spillet, da disse står i for skarp kontrast til den nostalgiske første del. 


Heldigvis når Brandenborg også at komme lidt ind på  Fremads udvikling under Kim Poulsen og Jan Hammerholt, men med den viden han besidder om klubben må man håbe, at netop Fremads rakettur til toppen af dansk fodbold og efterfølgende turbulens og nedtur bliver omdrejningspunktet i en af hans kommende bøger. For hvis han ikke skriver bogen, hvem skal så? 

2 kommentarer:

  1. Uhhh... Jeg glæder mig til anmeldelsen. Særligt nu hvor den er blevet placeret i kategorien "Isabella Miehe-Renard"... To store spørgsmål opstår: 1. Har Jimmy gjort Fætterens trick efter...? og 2. Holder isabella mon med Fremad? Eller måske bare med Jimmy.

    Ser frem til en update.

    SvarSlet
  2. Som fast læser her på bloggen kan jeg love dig, at dine spørgsmål bliver besvaret.Men kan allerede røbe at Miehe-Renard vil passe perfekt ind i Jimmy Høyers bog, som umiddelbart minder om en blanding af The Streets og Søren Kierkegaard.

    SvarSlet