mandag den 13. april 2009

Hvad er der i TV? Reklamer (part 1)

Peter Schmeichel har aldrig været for fint til at takke pænt nej, når reklamemændene har viftet med de store sedler af pund, efter at have præsenteret endnu en sær 3o sekunders idé. 
Her på bloggen vækkes følelserne melankoli og glæde, når snakken falder på den store målmands evner til at sælge Guldkorn, cola eller bacon. 

Faktisk optog han sin måske bedste reklame nogensinde i Århus.
Det skete ikke langt fra Riisvangen, nemlig i Den Gamle By, hvor en ikke særlig oplagt målmand forsøgte at sælge dansk bacon til engelske tv-seere.

Ligesom da Peter Schmeichel i musikvideoen til debutsinglen 'We Can Do It', som udkom op til EM i England i 1996, så spiller han på alverdens musikinstrumenter i reklamen, som burde indgå i kanonen for god markedsføring på alle landets handelsskoler. Den gennemgående harmonika bliver således afløst af en stor gulvbas (som i sagens natur virker ganske lille ved siden af enorme Schmeichel), mens han i næste øjebik spiller en Beatles-inspireret tamburin i slagtermesterudklædning. 

Nogle mindst lige så uoplagte mænd i rød/hvide landsholdstrøjer gør deres entré i reklamen med ukoordineret dans, mens Peter Schmeichels diffuse cockney-accent synger en McCartney-inspireret tekst om længslen efter gamle dage og god gris, som man først genfinder i smagen af Danepak bacon, som rammer 'riiiiight between the eyes'. 

Åh ja, og så er der også koklokken til sidst, som tydeligvis var Schmeichels foretrukne instrument i folkeskolens musiktimer, dgong!,dgong!,dgong!, dgong! siger den.

Se selv her - og deltag i debatten om, hvilket instrument du synes 'The Great Dane' spiller bedst på.

3 kommentarer:

  1. Hahaha... Han er klart bedst på vokalen. Som en langsom, småberuset og indebrændt udgave af Mike Skinner.

    Det er ren psykopati det der - og hører egentlig mest af alt hjemme på en Mingo-opsamling med moderne hip-hop kompositioner.

    SvarSlet
  2. Whittaker!! Godt du er tilbage! Kaffe eller øl snart? Husk afstemningen; Skal vi sælge lortet til Japan nu?

    SvarSlet
  3. Yes, back again! Efter en tur udi hedonismens afkroge.

    Godt at se, at ilden i bloggen er blevet vedligeholdt i mit fravær! Ja, klart - øl eller kaffe... Er desværre i Hamburg i weekenden - men hvad med i starten af næste uge?

    SvarSlet