søndag den 2. januar 2011

Hvad er der i tv?: Daltons roadie på arbejde


"Hvor fanden er vores roadie? Kun Johnny har noget af ryge på!"

Forleden kunne man i fjernsynet opleve musikerne Johnny Madsen, Lars Lilholt og ikke mindst Allan Olsen på slap line i dokumentarfilmen 'Tre krukker i en gryde'. De succesfulde solister havde atter gjort hinanden selskab, da de ligesom så mange andre af nutidens opløste bands skulle genforenes. Dalton, deres fælles band med indtil da blot ét album påsamvittigheden, skulle genoplives.

I den stærke dokumentarfilm følger man de tre egoer, der kæmper med og mod hinanden i skabelsen af et nyt album, som der senere skal turneres land og rige rundt med. Tusindvis af guitarspor bliver indspillet, højest sandsynligt for at drukne Lars Lilholts anstrengende violin. Billy Cross er ligesom på debuten at finde i producerstolen, og mens Allan Olsen får lagt nogle bidske vokaler skriger det tidligere medlem af Bob Dylans band veltilfreds simple engelske ord. På touren sviner Allan Olsen især Lars Lilholt til. Kald det kærlighed-sangeren må blandt andet lægge øre til påstanden om, at det eneste han kan på en scene er at få publikum med. Tjoh... Hvis du synes 'Let It Be'-filmen viste et skræmmende billede af egoistiske musikere, så vil du med sikkerhed få et chok af det hudløse ærlige indhold af 'Tre krukker i en gryde', hvor alle sætninger bliver sagt med en cigaret i mundvigen. Se den her.

Den stærkeste scene i filmen er med Daltons roadie.

Scenen gjorde et stort indtryk på denne skribent, der har gået og tænkt på den hver dag siden. Nu har jeg så brugt over to timer på at downloade programmer på nettet, således at jeg kunne snuppe scenen fra DR's afspilningsprogram og ligge klippet ud som gif-fil. At gøre sådan noget er selvfølgelig ikke lovligt, men scenen fortjener sin helt egen plads. I scenen er Dalton netop blevet færdige med at optræde til en af sommerens mange festivaller, så mens de lader sig hylde af publikum har bandets roadie travlt. Der skal nemlig være smøgere klar, når bandet går af scenen. Han tager fire cigaretter ind i munden og tænder dem. Nikotinen sparker ind, han bliver grå i hovedet, men formår at fuldføre jobbet, så da Dalton kommer backstage ligger de på en række, klar til Dalton. Roadie, et farligt arbejde. Og hårdt. Se selv her:

Photobucket

Ingen kommentarer:

Send en kommentar