lørdag den 21. marts 2009

FC RAP

Den 10. marts lancerede vi her på IYGTAF kampagnen 'DEN FORSVUNDNE FC ÅRHUS-RAP', da vi ønskede at komme i kontakt med folk, som kunne skaffe os en fysisk eller elektronisk kopi af rappen med de velplaceret 'FC Årrrhuuusss'-råb. Jagten var akkompanieret af denne lille film:




Har du rappen? from IYGTAF on Vimeo.

En venlig bruger gjorde det vi her på bloggen ikke formåede, nemlig at finde 'FC Rap'. 
Personen fand den sågar på YouTube og hele denne jagt var således lidt som at lede efter sine briller mens man har dem på. Han sendte os en mail og genforeningen var en realitet, tusind tak!

Tilbage til 2002, her bragede 'FC Rap' for første gang ud af Riisvangens forvrægede højtalere i halvlegen mellem FC Århus og Farum, det var på en kold lørdag eftermiddag i april. Bagmanden var den 23-årige Marc Johnson aka. Niggeren I Slæden. Trods den vindblæste lydkvalitet som rungede rundt mellem træer og tilskuerer, så var der ingen tvivl om, at både unge Johnson og FC Århus var kommet hæderligt afsted med den nye slagsang.

Ordene i det skæve flow blev leveret med en karakteristisk århusiansk accent, som gjorde det muligt at rime på ord som ikke var muligt at rime på i andre egne af landet, mens Johnson med charme og selvironi samtidig kunne slippe afsted med de billigste rim. 

Forinden 'FC Rap', som i kampprogrammet blev promoveret ved at nævne Johnsons halvbror Zindy Laursen, havde rapperen markeret sig i B.A.N.G.E.R.S. Sammen med L.O.C. og U$0 udgav gruppen EP'en 'VIP EP'en', i dag et sandt samleomjekt i hip hop kredse, hvor du altså skal hive meget bling bling over kassen for at få fingrene i en kopi af denne sjældne udgivelse. 


Det' det hold fra otte kilo som styrer den bol', man!
WOOOOOOOP FC ÅRRRRHUUUUUUS!
Som fyrer den af - om det er kamp eller træningsdag
WOOOOOOOP FC ÅRRRRHUUUUUUS!
Så smid dine hænder op i vejret hvis du syns det' blæret!

Hør 'FC Rap' her:


Den uofficielle billedside står fangruppering Aarhus Fremad Bawlers for. De står også bag denne stærke Fremad-musikvideoen

Her på bloggen kaster vi doops efter Johnson, ikke kun for 'FC Rap', men også som tak for numrene  'Kender du det', 'Fra Mit Kvarter' og hittet 'Det Passer' fra debuten af samme navn fra 2006. For med en tiltrængt selvironi, et underligt flow og tekster om hvor surt det er når der er burger-snask på alle ens ting, eller om at hente forsyninger oppe fra Trillegården, så kan vi her på bloggen relatere til Åbyhøj-rapperen. Vi venter med stor spænding på et nyt album fra ham i 2009. 




2 kommentarer:

  1. Mysteriet er løst. Takket være den hemmelige bruger. Længe leve den hemmelige bruger. Måske han en dag vil skrive en kommentar - eller poste et link til hans yndlings Donovan-sang.

    SvarSlet
  2. Jeg kommer til denne blog fra det herrens år 2023, ca. 14 år ude i fremtiden. Hvis jeg graver i mine floppydiscs, vil jeg ikke afvise, at jeg kan finde den officielle musikvideo til FC Rap.

    Smid dine hænder i vejret, hvis du synes, det er blæret.

    SvarSlet