torsdag den 19. marts 2009

Lir og røgbomber

Ved at kaste et blik på nedtællingsmaskinen i højre side af bloggen, kan man se at Fremad VS. Ikast snart er en realitet og ikke blot en våd, fjern drøm. For på lørdag klokken 15 indledes foråret officielt.

Ikast FS? Hva satan?!

Ikast FS var engang hele hedens hold, hvor bondemændene vinkede i stolthed og glæde med deres sixpences når spillerbussen forlod Ikast og kørte mod landets fineste stadions. 
Klubbens spejder-agtige logo springer dig i øjnene og fragmenterede gul/blå filmstrimler ruller sig ud for dit indre blik til tonerne af et lystigt piano. 
Ikast FS har nemlig spillet 17 sæsoner i den bedste liga. 

I 1999 fusionerede klubben med Herning Fremad, hvilket resulterede i FC Midtjylland.
I Herning er humøret højt og der danses i gaderne, for med 'Ulvene' er byen altid at finde i SAS-ligaens top. Begejstringen over Jonas Borring, Farlige Frank og talentet Winston Reid får de ellers kedelige lokale til at grine og danse, de griner og danser hele vejen hjem fra byens stadion, SAS Arena.

Men blot 11 km. fra dette eksotiske orgie af farverigt fodbold må stemningen være lidt mere kølig. For i Ikast er byens største seværdighed det overdækkede strøg og ikke fodbold. 
Ikast FS er nemlig nu kun reservehold for FC Midtjylland, så hvis man vil se topfodbold må man hoppe på rutebilen og  tage chancen, for man kan godt få nogle på hovedet i Herning, det ved alle. 

Således er Ikast FS, som så dagens lys helt tilbage i 1935, reduceret til endnu en talentfabrik til Hernings FC Midtjylland, dog ikke med små kvikke afrikanske drenge, men med nabobyens knægte som i weekenden drager til Herning og i hævn snupper deres damer.

Sportslig succes er ikke lig succes på gågaden i Ikast, hvor kun et glastag holder den bitre syreregn ude. 

I slutningen af halvfemserne var der tale om en lignende fusion i Århus, da det ikke gik så godt for byens to bedste fodboldhold. Det var tanken at Fremad skulle indtage samme rolle som Ikast FS og i TV2 Nyhederne kunne man opleve en slukøret formand for AGFs fanklub flage på halv fra haven ved det anonyme rækkehus. Heldigvis blev denne fusion ikke til noget.

En fusion mellem Fremad og Skovbakken blev også aflyst i sidste sekund og i dag kan man kun gisne om, hvorledes denne fusion ville have resulteret i en bedre placeing end den 10. plads i 2. division Vest, som Fremad pt. befinder sig på. Skovbakken trak sig nemlig fra forhandlingerne i 11. time, mens man i Fremad forsøgte at bygge videre på fusionens intentioner. 
1. holdet skiftede navn til FC Århus og en logokonkurrence blev søsat. Det eneste positive var, at Tommy Bechmann skiftede fra Skovbakken til Fremad og at klubben efter nogle år slagtede det nye navn og gotiske logo og man udskiftede de lilla-farvede spillerdragter til fordel for de karakteriske sort/gule farver.

Nå, men tilbage til kampen på lørdag. For her på IYGTAF frygter vi hverken en halvskadet eller selvtillidsforladt FCM-profil, som muligvis kan indfinde sig på Riisvangen.
Vi har nemlig været inde på Facebook for at læse Christian Byskovs pep-talk til Fremad-supporterne. Assistenttræneren skriver bl.a.:

Spillertruppen er mega tændte, nu har vi trænet hårdt i 3
 mdr. i alt muligt lortevejr, vi har glædet os vildt til lørdag og det bliver ekstremt vigtigt for sæsonen at komme godt igang, så håber i også er der fra 1 min.

Christian Byskov viser vejen og flasher sine store muskler, 3 point på lørdag, YEAH!

C'moooon!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar