fredag den 5. juni 2009

Lummer og livløs: I Skagen.

København er en helt anden by i juni, juli og august. Pludselig betaler byen tilbage hvad den skylder; sjappen som 5A kastede på dig på en glat Dronning Louises Bro i slud i februar, og den smittende forkølelse og dårlige stemning der hang ud af næsen i hele køen i Fakta i slutningen af november er vekslet til en dag i Nørrebroparken. Her sender de somaliske mænd lange øjne til din pose med blandet Heineken og 'Blå Cola', inden de veltilfredse endnu engang dykker hænderne ned i posen med khat. 

Vi cykler ud i Frederiksberg have, her lejer vi en robåd i en time og tiden flyver, pludselig er sommeren slut.

Her på bloggen hylder vi den danske sommer, de eneste tre måneder hvor det er 'o.k.' at være lidt nationalistisk. Temaet hedder 'Lummer og livløs', mens konceptet er ret enkelt:

Frem til klimakset på Skt. Hans aften, vil vi med videoer fra YouTube vise essenen af den danske sommer. Videoen bliver efterfulgt af et stykke sommermusik, som vi mener har et budskab der hæver videoen til et endnu højere niveau, altså en, erm, slags naturåbenbaring 
-et fænomen man tit oplever om sommeren.

Vi starter 'Lummer og livløs - IYGTAFs guide til sommeren' i det nordligste af Danmark, i et malerisk morgensceneri ved Skagens egen Buddy Holly. For der er nu intet som at gå hjem fra en våd bytur i bagende solskin:

Skagen smackdown, sommeren 2008.



Naturen sejrer! Og det er som om, at videoens to singler allerede ved de er fortabt fra starten af videoen, for selvom de ikke har lyst til at gå mod lyset, så har de intet valg i Skagens helt specielle lys. 

'Jeg har lyst til at gå mod lyset', lyder den overraskende og fatale melding fra den ene single,  mobilkameraet bliver drejet mod telefonens ejer, som med et tomt blik i øjnene utydeligt siger 'Vi går mod lyset... Vi går mod Helvede', mens han passerer Buddy Holly. 

Kameraet drejer tilbage på den første single, ham der vil gå mod lyset, omgivet af de gule huset befinder han sig nu ved et gadekryds, hvilken vej er mod lyset? 

Makkeren prøver at forklare hvilken vej de skal gå, men pludselig kommer skæbnen bagfra, denne gang i skikkelse af en buff kopi af AGF-målmanden Steffen Rasmussen. Efter sigende er han en af de lokale... I hvert fald er han ikke langsom til at slå de to modige drenge i jorden, det hele afsluttes med et 'Satans oss' fra Skagens kølige asfalt.

Sommerhittet  der passer til denne video er Beyonce 'Single ladies', et nummer fra samme år som mødet med Satan selv i Skagen. En vanvittig flot og simpel video, hvor dansen ikke er helt koordineret, men derimod drevet af ægte vildskab. En vildskab som de to singler mødte i en proper næve i Skagen, mens lyset også spiller en central rolle i musikvideoen... Genialt...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar