onsdag den 29. december 2010

Allez igen


'Pokalen med de varme ører' kom hjem. Fjerde Århusmesterskab på fem år.

Aarhus Fremad gjorde det igen. Snuppede 'Pokalen med de varme ører' (den er jo hele tiden indendørs, get it?!) og de eftertragtede t-shirts med trykken 'Århusmester 2010'. Det skriver Lokalavisen.dk.

Med andre ord; de sort/gule genvandte i går det uofficielle århusianske mesterskab i indefodbold i Bellevue-Hallen. Nu også kendt som SuperBest Cup 2010, åbenbart. Fremad vandt finalen 4-3 over Skovbakken, hvilket ledte tankerne hen på forrige års finale, da Skovbakken her led et 3-5 nederlag til Nordbyens fineste. Skovbakken havde endda i år den tidligere Fremad-spiller Michele Demontis med på det blanke gulv, men det var altså ikke nok.

Lokalavisen.dk's mand i Bellevue-Hallen beretter, at Stig Tøfting igen viste sig fra sin mest primitive side. Han svinede sine medspillere, tog sine ting og skred. Sådan - og så i en alder af 41 år. 'Plæneklipperens' temperament nåede sin ildrøde kulmination i semifinalen mod netop Aarhus Fremad. En orgasme af had, om man vil.

Fremad var på et tidspunkt foran med 4-2, men så gik tingene hurtigt. Stig Tøfting udlignende til 4-4, hvilket blev resultatet efter de ordinære ni minutters spilletid. Kampen blev tudet af gennem højtalerne, og speakeren sagde, at holdene nu skulle spille videre til det næste og afgørende mål. AGF's Allan Lynge opfangede ikke denne detalje. Derimod stoppede han op ved lyden af hornet, hvorved han snød sig selv fra en måske afgørende chance. Som det så ofte går i sådanne uheldige situationer, så var det modstanderholdet der fik bolden i kassen, Fremad var i finalen. Det passede ikke Tøfting, der skældte sine medspillere ud, tog sin sportstaske og forlod hallen. På parkeringspladsen lavede han lidt hjulspind og forsvandt i fuld fart mod de åbne marker i Hørning. Lidt senere stod Skovbakken-spillerne tilbage med deres trøste-papvin, de havde svært ved at skjule deres skuffelse:


"...Og 2. pladsen får naturligvis dejlig papvin fra SuperBest Langenæs!..."

Afslutningsvis en lille anekdote. I går skrev vi her på IYGTAF bl.a. om den tidligere Fremad-spiller Nikolaj Rasmussen. Sammen med netop Stig Tøfting spillede han for AGF's hold i gårdagens fodboldturnering. Hvad mange sikkert ikke vidste, eller har glemt, så var Tøftings torden-temperament tæt på at gøre ham til holdkammerat med Nikolaj Rasmussen, da Tøfting ikke blot trænede med i Fremad, men også var ganske tæt på at skifte til klubben. Det præcise årstal synes forduftet, men nok engang mod slutningen af 1990'erne. Den er god nok. 'Høvdingen af Hørning' stod med et blødende hvidt hjerte, han var røget i unåde i AGF, det skete jo gang på gang når hidsigproppen kogte over, og så nu muligheden for at fortsætte i Fremad. Ja, den er altså god nok, men et sted ret langt henne i kontraktforhandlingerne gik der ged i den, nok da det kom til spørgsmålet om 'Plæneklipperens' lønforhold, og historien kom derved til en ende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar