torsdag den 16. december 2010

Hvad er der i TV?: Intro til Onside

Der var engang, hvor Danmarks bedste fodboldrække var repræsenteret i et tv-program, der havde samme længde som Dusino. Det var efter monopolbruddet, men det var stadigvæk på etteren, og værten var Kent Nikolajsen. HF-Studenten af 89 viste lige hurtigt rundens mål, og hvis der var tid så man også lige tabellen, hvorefter han takkede af og overlod sendefladen til 'Fint skal det være'.

Det var jo ikke særlig fint for dansk fodbold, og under stort ståhej overgik tv-rettighederne til TV3 og Onside, mens det stadigvæk var DR, der stod for at filme og producere fjernsyn fra kampene. Mange danskere brokkede sig over, at de nu ikke kunne se fodbold i fjernsynet, da de ikke kunne tage TV3 i hjemmet. Det var også sparsomt med dansk topfod før dette, da DR ikke rigtig valgte at bruge deres rettigheder på at vise fodbold i fjerneren. Fremad spillede i Superligaen på dette lavpunkt for fodbold-tv, desværre.

Men....... Til de djævelske toner fra den tyske techno-duo 666 rullede Onside over skærmen for den første gang! Nummeret 'Amokk!' lagde således lydspor til programmets intro, hvor én spiller for hvert Superligahold kørte i radiobiler. Ja, velkommen til et nybrud i moderne tv-fodbold.

Gregers Ulrich repræsenterede Fremad, og den dengang unge medicinstuderende kom over skærmen på sympatiske vis. Desværre er denne intro ikke tilgængelig på nettet, hvilket fik IYGTAF til at skrive til Onside. Tre mails blev sendt afsted til tv-programmet, men uden svar. Men vi har fundet en række billeder:

'Alarmaaaaa!' biw, biw biw biiiw biiiw'! Bemærk til venstre Gregers Ulrich, han har netop forladt sin radioslæde.

Svend Gehrs var også lidt med i programmet. Her sidder han i kontrolrummet til radiobilerne.
Sæsonen 1998-99 endte med at B93 og Fremad rykkede ned. Året forinden sluttede Fremad på 10. pladsen. OB og Ikast rykkede ned. Med et mål af Henrik 'Pot' Jespersen og et af Ulrik Balling førte Fremad 2-0 over Silkeborg, men så nettede 'Tømreren' til resultatet 2-2.


Heine Fernandez var netop vendt hjem til Viborg efter en årrække i netop Silkeborg. Ligesom de tre kommende billeder, så indgik dette billede i nogle hurtige nærbilleder af spillerne, noget der kunne fremkalde anfald hos nogle epileptikere.
Nej, det er ikke Morrissey. Men Søren Hermansen. Yup. Han spillede nu for Lyngby, og det blev til imponerende 18 mål for den sjællandske klub.

Gregers Ulrich kigger koldt over mod Søren Coldings radiobil.


Søren Colding får gøjseren på over nedstirringen.


Programmet første vært. Bemærk lige Ulrik Balling i baggrunden. Henrik Knudsen hedder han.*

Peter Degn er i chok. Radiobilen var det første han nogensinde havde kørt i. "Whoa...."

Der var ændret i 666's 'Amokk', således at der i Onsides version blev råbt 'Oooonsiiiide!' i stedet for 'Amooookkk!'.



*= Bloggen takker anonym, for at hjælpe med navnet. Vi kan allerede høre Knudsens stemme for vores indre øre; den siger noget om golf.

4 kommentarer:

  1. Ham Søren Hermansen er i dag vært på DR-programmet Boogie:

    http://www.dr.dk/NR/rdonlyres/2B73D7B9-3B77-49D9-A3C1-E0C1571EA457/963360/610x300.jpg

    SvarSlet
  2. Henrik Knudsen hedder den legendariske vært!

    SvarSlet