torsdag den 2. december 2010

Folkelig julehygge: Primo Kamado-flæskesteg

Som aftalt, så kommer her videoen med den grillet Primo Kamado-flæskesteg.

Flere og flere danskere tænder nemlig op i grillen juleaftensdag, således at enten anden eller grisen - eller måske sågar begge to - får en tur over det varme kul.

Som navnet måske antyder, så stammer betegnelsen kamado fra Japan. I dag er kamado-grill en fælles betegnelse for alle keramiske grill, men oprindeligt har man brugt betegnelsen for ovne lavet af enten træ eller ler. Japanske arkæologer har i Kina fundet op til 3000 år gamle kamado-ildsteder. Yes, du læste rigtigt: 3000 år.


Nej. Det er ikke en satellit, men en Kamado-grill.

Med det sidste økonomiske opsving i Danmark, fra omkring lidt før midten af 90'erne og cirka 15 år frem, fik hr. og fru. Jensen nu råd til egen grill. Før dette var det ikke et sjældent syn, at se danskerne bygge deres egne grill i haven af mursten og en ovnrist.

Men så småt begyndte mænd med økonomisk- og socialt overskud at kigge over Atlanten, hvor store barbeque-maskiner og marinader var fast forankret i madkulturen. At vores ven i videoen snakker med amerikansk accent, forklarer måske den imponerende Primo Kamado? Og skal den eneste brugerkommentar til YouTube-videoen, "Dig, min ven, har brug for hjælp", tolkes som en uvidende bemærkning omkring Primo Kamado-teknikken? Deltag gerne i debatten.

1 kommentar: